444 1 633

Yurt dışı aramalar:
+90 212 368 16 00

Okula Dönüş


11 Eylül 2023

Genel Tanıtım


SAĞLIKLI BİR OKUL YILI İÇİN; UYKU,BESLENME VE EGZERSİZ EN TEMEL 3 UNSURDUR.

OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARIMIZIN YILLIK SAĞLIK KONTROLLERİNİ YAPTIRMALI, VARSA EKSİK AŞILARINI TAMAMLAMALIYIZ.

YILLIK GENEL MUAYENELERİNDE BÜYÜMESİ,GELİŞİMİ DEĞERLENDİRİLİR. GEREKLİ GÖRÜLÜRSE KAN TAHLİLLERİ YAPILIR.

TÜM ÇOCUKLUK ÇAĞI AŞILARI GÜNCEL VE TAM OLMALIDIR.ÖZELLİKLE SON YILLARDA ARTMA EĞİLİMİNDE OLAN KIZAMIK HASTALIĞINA KARŞI AŞILARI EKSİKSE TAMAMLANMALIDIR.

MENENJİT , HPV GİBİ ÖZEL AŞILAR VE GRİP AŞISI DA (ÖZELİKLE SIK HASTALANAN,ALLERJİK RİNİT,BRONŞİT TANISI ALAN,SIK KULAK ENFEKSİYONU GEÇİREN ÇOCUKLAR) UNUTULMAMALIDIR.

TATİLDE ÇOCUKLARIN UYKU RUTİNLERİ BOZULUR, DAHA GEÇ YATIP GEÇ KALKARLAR..OKUL AÇILMADAN 1-2 HAFTA ÖNCE ÇOCUKLARIMIZIN YATMA ZAMANINI OKUL SAATİNE GÖRE ÖNE ÇEKMELİYİZ.BÖYLECE YENİ RUTİNE ALIŞMALARI KOLAY OLUR.

GEC E UYKUSU SÜRESİ YAŞA GÖRE DEĞİŞMEKLE BİRLİKTE EN AZ 9 SAAT OLMALIDIR.

OKUL ZAMANI,ÇOCUĞUNUZUN DÜZENLİ OLARAK HERGÜN AYNI SAATTE YATMASINI SAĞLAMALIYIZ..YETERİNCE UYKU ÇOCUKLARIN GELİŞİMİ ,SAĞLIĞI VE OKUL BAŞARISI İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR.

UYKULARINI YETERİNCE ALAMADAN OKULA GİDEN ÇOCUKLARIN AKADEMİK BAŞARILARI DAHA DÜŞÜK,OKULA GEÇ KALMA VE DEVAMSIZLIK ORANLARI DAHA YÜKSEK OLACAKTIR.

YATMADAN BİR SÜRE ÖNCE ELEKTRONİK ALETLERİN KAPANMASI GEREKİR. KİTAP OKUMA, BANYO UYKUYA GEÇİŞİ KOLAYLAŞTIRIR.

FİZİKSEL EGZERSİZ SAĞLIKLI BİR OKUL YILI İÇİN VAZGEÇİLMEZLERDENDİR.ÇOCUĞUNUZUN SEVDİĞİ HERHANGİ BİR SPORUYAPMASINI SAĞLAYIN.SEVECEĞİ SPOR DALINI BULMASI İÇİN ONA REHBERLİK EDİN VE KOLAYLIK SAĞLAYIN. SPOR HEM AKADEMİK HEM DE SOSYAL BAŞARIYI ARTTIRIR.

OKUL ZAMANI SAĞLIKLI YİYECEKLER İLE DÜZENLENEN SAĞLIKLI BİR BESLENME ŞARTTIR.

SABAHLARI OKULDA KAHVALTI VERİLMİYOR YADA ÇOCUK OKULDA KAHVALTI YAPMAYI SEVMİYORSA,EVDE MUTLAKA KAHVALTI ETMESİNİ SAĞLAMALIYIZ .SABAH KAHVALTI YAPAN ÇOCUKLARIN OKULDA ENERJİLERİ,KONSANTRASYONLARI VE DOLAYISI İLE SINIF PERFORMANSLARI DAHA İYİ OLUR .KAHVALTI MUTLAKA PROTEİN İÇERMELİDİR .YUMURTA ÇOK İYİ BİR PROTEİN KAYNAĞIDIR.

EĞER OKUL BESLENMESİNİ SİZ HAZIRLIYORSANIZ,BESLENME KUTUSUNA SAĞLIKLI YİYECEKLER KOYMALISINIZ.İÇECEK OLARAK MEYVE SUYU,İCE TEA,MEYVELİ SODALARI TERCİH ETMEYİN. OLDUKÇA FAZLA ŞEKER İÇEREN BU İÇECEKLER OBESİTE RİSKİ YARATIRLAR. SU EN SAĞLIKLI İÇECEKTİR. MEYVE
SUYU YERİNE MEYVE DAHA SAĞLIKLI BİR SEÇİM OLACAKTIR.

OKUL BAŞLADIĞINDA YAŞINA UYGUN ŞEKİLDE D VİTAMİNLERİNİ BAŞLAMAYI UNUTMAYIN.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

İlgili Birimler


Sizi Arayalım

Ad Soyad

E-mail

Telefon

Konu

Mesaj

Randevu Oluştur

Merkezlerimizden kolayca randevu oluşturabilirsiniz.

YOUTUBE


Kadınlarda görülen en sık kanser; meme kanseri | Prof. Dr. Mehtap Tunacı

Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserlerdir. Meme dokusunun herhangi bir yerinden kaynaklanabilir. En sık görülen tipi; meme kanallarından kaynaklanan duktal kanser denen kanserlerdir. Süt üreten bezlerden köken alan lobüler kanserler de sık görülür. Ayrıca diğer dokulardan kaynaklanan daha nadir medüller, tübüler, müsinöz gibi tipleri de vardır. Risk Faktörleri Meme kanseri gelişiminde bilinen en önemli risk faktörleri şunlardır; Obez veya aşırı kilolu olmak Yeterli fiziksel aktivite yapmamak Alkol kullanımı İlk doğum yaşı 30’dan sonra olanlar veya hiç doğum yapmamış olanlar İlk adet yaşı: İlk adetini erken yaşlarda görenler, yaşam boyu daha uzun süre östrojen hormonuna maruz kalacaklarından dolayı risk artmaktadır. Menopoz yaşı: Menopoz bilindiği gibi kadının adetten kesildiği, doğurganlığının sona erdiği dönemdir. İleri yaşta (+55 yaş) menopoza girme meme kanseri riskini arttırmaktadır. Burada da etken uzun süre östrojen hormonuna maruz kalmadır. Kadın cinsiyet, ileri yaş BRCA-1, BRCA-2 mutasyonları gibi bir takım genetik değişiklikler Meme kanseri öyküsünün bulunması Göğüse radyoterapi almış olmak Bazı iyi huylu meme hastalıkları (fibroadenom, papillomatosis, gibi) Ailede meme kanseri öyküsü olması: Annesinde, anne tarafından akrabalarında, teyzesinde ve ve/veya kız kardeşinde meme kanseri olan kadınlarda meme kanseri gelişmesi riski normal toplumdan daha fazladır.

HABERLER

Tümünü Gör

SOSYAL MEDYA