444 1 633

Yurt dışı aramalar:
+90 212 368 16 00

İç Hastalıkları


Güncellenme Tarihi : 10 MAYIS 2021

İç Hastalıkları Bölümü kapsamı en geniş olan uzmanlık alanıdır. Erişkin bireylerin iç organ sistemleri ile ilgili incelemeleri yapar. Bu sisteme ait organların fonksiyon bozukluklarıyla ilgili teşhis ve tedavi hizmetini verir. Zaman kavramının çok önemli olduğu İç Hastalıkları polikliniğinde, erken ve detaylı tanı büyük önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra hastanın kendisini iç hastalıklardan koruması için alması gereken önlemler konusunda bilinçlendirir ve yönlendirir.

Üst ve alt solunum yolu hastalıkları, hipertansiyon, mide ve bağırsak sistemi hastalıkları, böbrek hastalıkları, kalp ve damar sistemi hastalıkları, troid hastalıkları, şeker hastalığı, romatizmal hastalıkları gibi birçok sistem hastalıkları bu geniş skalanın içerisinde yer alır.

Polikliniğimizde iç hastalıkları alanında kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla poliklinik muayeneleri, tanı, takip ve tedaviler, hasta değerlendirmeleri, diğer branşlarla konsültasyon hizmetleri ve Check Up hizmetleri sunulmaktadır.

 

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

BRANŞ DOKTORLARI


VİDEOLAR


Dr. Murat Kınıkoğlu - Şeker Hastalığı ve Covid-19 Hakkında

“Yapılan araştırmalar; şeker hastalığı olan Covid-19 hastalarında, hastalığın çok daha ciddi seyrettiğini göstermekte. Şeker hastası olup da, hastalığı kontrol altında olmayan kişilerin hastaneye yatma oranının, şeker hastası olmayanlara oranla 3 kat daha yüksek olduğu gözlemlenmiş. Dolayısıyla; evde şeker ölçümünüzü yaptırmanın yanında, mutlaka belirli aralıklarda HbA1C değerinize de baktırmanızı öneririz.”


Randevu Oluştur

Merkezlerimizden kolayca randevu oluşturabilirsiniz.

YOUTUBE


Kadınlarda görülen en sık kanser; meme kanseri | Prof. Dr. Mehtap Tunacı

Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserlerdir. Meme dokusunun herhangi bir yerinden kaynaklanabilir. En sık görülen tipi; meme kanallarından kaynaklanan duktal kanser denen kanserlerdir. Süt üreten bezlerden köken alan lobüler kanserler de sık görülür. Ayrıca diğer dokulardan kaynaklanan daha nadir medüller, tübüler, müsinöz gibi tipleri de vardır. Risk Faktörleri Meme kanseri gelişiminde bilinen en önemli risk faktörleri şunlardır; Obez veya aşırı kilolu olmak Yeterli fiziksel aktivite yapmamak Alkol kullanımı İlk doğum yaşı 30’dan sonra olanlar veya hiç doğum yapmamış olanlar İlk adet yaşı: İlk adetini erken yaşlarda görenler, yaşam boyu daha uzun süre östrojen hormonuna maruz kalacaklarından dolayı risk artmaktadır. Menopoz yaşı: Menopoz bilindiği gibi kadının adetten kesildiği, doğurganlığının sona erdiği dönemdir. İleri yaşta (+55 yaş) menopoza girme meme kanseri riskini arttırmaktadır. Burada da etken uzun süre östrojen hormonuna maruz kalmadır. Kadın cinsiyet, ileri yaş BRCA-1, BRCA-2 mutasyonları gibi bir takım genetik değişiklikler Meme kanseri öyküsünün bulunması Göğüse radyoterapi almış olmak Bazı iyi huylu meme hastalıkları (fibroadenom, papillomatosis, gibi) Ailede meme kanseri öyküsü olması: Annesinde, anne tarafından akrabalarında, teyzesinde ve ve/veya kız kardeşinde meme kanseri olan kadınlarda meme kanseri gelişmesi riski normal toplumdan daha fazladır.

HABERLER

Tümünü Gör

SOSYAL MEDYA