444 1 633

Yurt dışı aramalar:
+90 212 368 16 00

Genel Cerrahi


Güncellenme Tarihi : 05 OCAK 2021


İntermed Genel Cerrahi Bölümü; ilgi alanının genişliği nedeniyle birçok disiplinle birlikte eş güdümlü olarak çalışmaktadır. Endokrin Sistem Cerrahisi: tiroid, paratiroid, adrenal bez vb., Sindirim Sistemi Cerrahisi: yemek borusu, mide, ince ve kalın barsaklar, pankreas, karaciğer, safra sistemi), meme hastalıkları, travma, yanıklar gibi genel konuları inceleyen ve bu sistemlere ait hastalıkların medikal ve cerrahi olarak tedavisini sağlayan bir bilim dalıdır.

 

• Tiroid cerrahisi
Minimal İnvaziv yöntemlerle ve sinir monitörizasyonu (ses tellerine zarar vermeden) ile uygulanmaktadır.

• Meme cerrahisi (Koruyucu Meme Cerrahisi)
Minimal İnvaziv yöntemlerle ve sinir monitörizasyonu (ses tellerine zarar vermeden) ile uygulanmaktadır. Zorunlu olmadıkça tüm memenin alınması gerekmemektedir. Hasta önce evrelenmekte ve evresine göre cerrahi yöntem belirlenmektedir. Memeyi koruyarak yapılan cerrahi önceliğimiz olsa da ileri evrelerde memenin alınması gerekirse; plastik cerrahi hekimi ile birlikte implant gibi uygulamalarla hastanın estetik kaygıları giderilmektedir.

• Yemek borusu
•Mide, Kolon Kanserleri Cerrahisi
•İnce ve kalın bağırsaklar (laparoskopik işlemler)
•Proktoloji (hemoroid, anal fistül, anal fissür)
•Karaciğer
•Pankreas
•Safra kesesi ve safra yolları, Laparoskopik cerrahi işlemler
•Fıtık cerrahisi, laparoskopik işlemler anlaşılmaktadır.

Genel Cerrahi alanında yapılan tüm cerrahi işlemler tecrübeli cerrahlar, anestezi hekimleri, deneyimli ve eğitimli bir kadro eşliğinde, dünya standartlarına uygun teknik donanımla yapılmaktadır.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.

BRANŞ DOKTORLARI


VİDEOLAR


Yrd. Doç. Dr. Yusuf Erkan Kılıç | Genel Cerrahi

Meme Hastalıkları ve Genel Cerrahi bölümü ile ilgili sorularınızı videonun altına yorum olarak bırakabilirsiniz. Randevu ve Bilgi için 444 1 633 nolu Çağrı Merkezimize ulaşabilirsiniz.

Yrd. Doç. Dr. Yusuf Erkan Kılıç - Anal Fissür (Makat Çatlağı) Hakkında

Anal Fissür (Makat Çatlağı) rahatsızlığı hakkında tedavi yöntemleri ve çözümü için süreci anlatıyor. Sağlık ihtiyaçlarınızı ertelemeyin! İntermed Nişantaşı ve İntermed Çiftehavuzlar Polikliniklerimiz, tüm branşlarında güvenle hizmet veriyor.

Yrd. Doç. Dr. Yusuf Erkan Kılıç | Genel Cerrahi

Meme Hastalıkları ve Genel Cerrahi bölümü ile ilgili sorularınızı videonun altına yorum olarak bırakabilirsiniz. Randevu ve Bilgi için 444 1 633 nolu Çağrı Merkezimize ulaşabilirsiniz.


Randevu Oluştur

Merkezlerimizden kolayca randevu oluşturabilirsiniz.

YOUTUBE


Kadınlarda görülen en sık kanser; meme kanseri | Prof. Dr. Mehtap Tunacı

Meme kanseri kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer almaktadır. Hayat boyu her 8 kadından birinin kansere yakalanma riski vardır. Meme kanseri, meme dokusundaki hücrelerden gelişen kanserlerdir. Meme dokusunun herhangi bir yerinden kaynaklanabilir. En sık görülen tipi; meme kanallarından kaynaklanan duktal kanser denen kanserlerdir. Süt üreten bezlerden köken alan lobüler kanserler de sık görülür. Ayrıca diğer dokulardan kaynaklanan daha nadir medüller, tübüler, müsinöz gibi tipleri de vardır. Risk Faktörleri Meme kanseri gelişiminde bilinen en önemli risk faktörleri şunlardır; Obez veya aşırı kilolu olmak Yeterli fiziksel aktivite yapmamak Alkol kullanımı İlk doğum yaşı 30’dan sonra olanlar veya hiç doğum yapmamış olanlar İlk adet yaşı: İlk adetini erken yaşlarda görenler, yaşam boyu daha uzun süre östrojen hormonuna maruz kalacaklarından dolayı risk artmaktadır. Menopoz yaşı: Menopoz bilindiği gibi kadının adetten kesildiği, doğurganlığının sona erdiği dönemdir. İleri yaşta (+55 yaş) menopoza girme meme kanseri riskini arttırmaktadır. Burada da etken uzun süre östrojen hormonuna maruz kalmadır. Kadın cinsiyet, ileri yaş BRCA-1, BRCA-2 mutasyonları gibi bir takım genetik değişiklikler Meme kanseri öyküsünün bulunması Göğüse radyoterapi almış olmak Bazı iyi huylu meme hastalıkları (fibroadenom, papillomatosis, gibi) Ailede meme kanseri öyküsü olması: Annesinde, anne tarafından akrabalarında, teyzesinde ve ve/veya kız kardeşinde meme kanseri olan kadınlarda meme kanseri gelişmesi riski normal toplumdan daha fazladır.

HABERLER

Tümünü Gör

SOSYAL MEDYA